Байерн Мюнхен очаквано довърши Лацио и се класира на четвъртфиналите на Шампионската лига. Мачът на стадион "Алианц Арена" беше спечелен с 2:1 и с общ резултат 6:2 германският колос продължава защитата на трофея.

Европейският и световен клубен първенец изигра много енергоспестяващо за своите стандарти първо полувреме, но все пак се оттегли на почивка с гол аванс, дело на Роберт Левандовски от дузпа.

Полякът нацели гредата в средата на второто полувреме, но малко след това Ерик Максим Чупо-Мотинг удвои преднината на домакините. В 82-ата минута Марко Пароло вкара почетен гол за римляните.

Това беше 19-и пореден мач без загуба за Байерн в Шампионската лига, което е изравнен клубен рекорд. Под ръководството на Ханзи Флик отборът има невероятните 15 победи и едно равенство в 16 срещи в турнира на богатите.


Баварският колос наложи териториален превес още от самото начало, а в стартовия състав изненадата се състоеше единствено от участието на Александър Нюбел на вратата. 

Вече бяха изминали десетина минути, когато се стигна и до първия интересен момент. Лерой Сане заложи на много хубав изстрел, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб. На отсрещната врата беше изпуснат намиращият се в положение на тънка немаркирана засада Милинкович-Савич, но Нюбел улови спокойно.

Играта на мюнхенци не се получаваше, но пък половин час след началото на мача Ведат Мурики фаулира Леон Горецка и реферът посочи бялата точка. Роберт Левандовски пое отговорността и намери безпогрешно долния ляв ъгъл за своя гол №73 в турнира.

"Орлите" не предлагаха нищо интересно в офанзивен план, но и домакините бяха далеч от най-високото си ниво, което се отразяваше осезаемо на качеството на играта.

Веднага след подновяването на играта баварците сътвориха две много стойностни атаки, но най-добрият футболист на планетата за миналата година Левандовски не успя да удвои.

В средата на второто полувреме Левандовски напредна и шутира мощно около дъгата, след което топката се отби в левия страничен стълб, удари се в тялото на Рейна и вратарят улови.

Нюбел улови удара на Кореа двайсетина минути преди края на редовното време и малко след това Байерн все пак вкара втори гол след бърза контраатака. Алаба получи от Джошуа Кимих и изведе Ерик Максим Чупо-Мотинг, а нападателят вкара в близкия ъгъл.

Лацио вкара гол за честта си в 82-ата минута при центриране в наказателното поле на германците. Марко Пароло беше оставен непокрит на далечната греда и отбеляза с глава. До края не се случи нищо интересно и Байерн записа нова победа в най-престижния европейски клубен турнир.

 

Байерн Мюнхен - Лацио 2:1

1:0 Роберт Левандовски - 33', дузпа
2:0 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 73'
2:1 Марко Пароло - 82'