Големият Дон Жуан във футбола Лотар Матеус навършва 60 години днес. Бившият капитан на Германия ще празнува с любимата Анастасия и сина им Милан.

27-години по-младата рускиня е петата съпруга на легендата. Богат е не само любовният, но и футболният му живот. Матеус е капитан на Бундестима, стигнал до световния връх през 1990-а.

Същата година той печели и „Златната топка“, а със своите 150 мача той държи рекорда в националния отбор. Като играч може да се похвали с шест титли с "Байерн" и една с "Интер".

Като треньор обаче кариерата му бледнее. Може да се похвали с едно влизане в Шампионската лига с "Партизан". В другите отбори, включително и в националния на България, претърпя крах.

Дядо на момче

За първата съпруга на Матеус се знае най-малко, макар тя да е майка на двете му дъщери - 35-годишната Алиса и две години по-малката Виола. Той и Силвия са в брак от 1981 до 1992 г. След развода тя избра да стои далече от медиите и до днес пази личния си живот в тайна. Знае се обаче какво точно правят двете му щерки. По-голямата Алисия го направи дядо на момченце само преди пет месеца. Сестра й Виола пък от две години е щастливо сгодена за австриеца Андреас, с когото живее във Виена.

Зоопарк

Докато играе в "Интер" (между 1988 и 1992 г.), Матеус среща съпруга №2 - Лолита Морена. Тя е родена в Италия, през 1982-ра става Мис Швейцария и е ослепително красива. Любовта им е бурна и от нея се ражда син - Лорис, който вече е на 28. Футболистът и телевизионната водеща сключват брак през 1994-а, който продължава до 2001-а. След Лотар тя се отдава изцяло на грижи са сина си. „Като дете искаше да стане президент. После се изправи срещу реалността и сега е футболен агент“, разказа наскоро Лолита, която и на 60 и е красавица от класа.

Днес тя живее в Кран Монтана, където има свой зоопарк с кон, понита, костенурки, морски свинчета, кучета и котки. Бори се за правата на животните и прави репортажи за застрашените видове. „Те са моят свят. Няколко мъже влизаха и излизаха от живота ми, защото не свикнаха с мисълта, че съм успешна и има какво да правя".

Мода

Третата му съпруга - Марияна, все още използва фамилията му, въпреки че двамата не са заедно повече от 13 години. Със сръбкинята той се запознава през 2003 г. в Белград, където е треньор на "Партизан". По това време 10 години по-младата Марияна вече има два брака зад гърба си и три деца.

Г-жа Матуес още от момиче се увлича по модата, завършва бизнес училище в Ню Йорк, а след това и „Мода“ в Университета по изкуствата в Лондон. През 1990-а създава марка обувки, която бързо набира популярност и става най-успешната в Сърбия, а в годината, в която среща Матеус - 2003-а, открива и първия си бутик. Животът й е забързан и напрегнат и протича между Лондон, Будапеща и Белград. Говори 7 езика, но така и не намира за дълго общ с футболния треньор. С него се разделят през 2007-а, две по-късно разводът им вече е факт след дълъг и шумен спор в съда за общо имущество.

Октобърфест

Именно Марияна е тази, която внася иск за развод, след като от пресата разбира за изневярата на съпруга си. На Октобърфест в Мюнхен през 2007-а Матеус се появява с украинката Лиляна Чудинова. „За Лотар не бих искала да говоря? Защо да го правя? За да му придам важност ли? Гледам напред, живея за днес и утре, не за вчера“, каза тогава Марияна.

Именно манекенката, която е с 26 години по-млада от избраника си, е четвъртата, която легендата на Германия завежда пред олтара. Двамата си казват „Да“ на церемония в Лас Вегас през 2008-а. За кратко живеят заедно в Израел, където той е треньор на" Макаби" Нетаня, а тя учи за журналист. Любовта им обаче продължава само две години и през 2010-а немецът и украинката се разделят.

Последната

След нея Матеус имаше връзка с друга по-млада изкусителка - полякинята Йоана Тучинска, но с нея не стигна до брак. Разделиха се след 18 месеца заедно. „Родителите ми бяха против, имаха право. Никога не съм казвала, че ще се омъжа за него. Винаги съм твърдяла друго - че никога няма да се казвам г-жа Матеус“, каза Тучинска.

Фамилията на легендата обаче взе поредната жена в живота му - рускинята Анастасия Климко. „Няма значение, че ще бъда петата. Не е проблем и че е два пъти по-голям от мен. Когато показвам негови снимки на приятелките си, те казват, че е някъде на 35-40“, заяви Анастасия в навечерието на сватбата през есента на 2014-а. Церемонията се състоя в бароков замък в Словакия, а на нея беше показан и шестмесечният син на влюбените Милан. "Надявам се тя да е последната ми съпруга", каза пък Матеус за Анастасия, която е на годините на дъщеря му Виола.

Материал на "Монитор"