Байерн Мюнхен достигна до изключително ценен успех като гост на преследвача си Лайпциг с 1:0. Това се случи в двубой от 27-мия кръг на Бундеслигата.


През първата част гостите доминираха и резонно стигнаха до аванс в резултата в 37-мата минута. Автор на гола стана Леон Горецка, който засече подаване на Томас Мюлер и даде преднина на "баварците".

През второто полувреме домакините вдигнаха оборотите и поставиха Мануел Нойер под напрежение, но шампионите все пак оцеляха и постигнаха една от най-ценните си победи през настоящия сезон.

Победата за Байерн отвори разлика от 7 точки между двата тима и "баварците" вече предвкусват поредната си титла в шампионата.



Първите 30 минути бяха почти равностойни във владеенето на топката, но превъзходството в положенията за гол и ударите към вратата бяха за Байерн.

Логичното се случи в 37-мата минута. Томас Мюлер получи хубаво подаване в наказателното поле, финтира бранител на домакините и върна към Горецки, който от упор простреля Гулаши за 0:1!

В края на полувремето Гулаши на два пъти опази вратата си суха след точни изстрели на Лирой Сане и Чупо-Мотинг.

В началото на втората част Байерн Мюнхен си играеше с огъня. Домакините пропуснаха две 100%-ви положения. Първо Забицер стреля със странична ножица, а след това и Олмо опита своя късмет, но и двата изстрела минаха встрани от вратата.

В 58-та минута Забицер отправи топовен шут към Мануел Мойер, но стражът на "баварците" демонстрира защо е определян за най-добрия вратар в света и с великолепен плонж опази мрежата си суха.

Около четвърт час преди края Томас Мюлер можеше да удвои преднината на своите, но Гулаши беше на мастото си и с вещина отрази опасният му удар към вратата.

Лайпциг - Байерн Мюнхен 0:1

Голмайстор:

0:1 - Горецка 37'

Стартови състави:

Лайпциг: Гулаши, Клостерман, Орбан, Упамекано, Мулер, Олмо, Адамс, Забицер, Айдара, Нкунку, Форсберг

Байерн Мюнхен: Нойер, Ернандес, Алаба, Зюле, Павар, Горецка, Кимих, Коман Мюлер, Сане, Чупо-Мотинг