Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик не скри огромното си задоволство след изключително важната победа с 1:0 над РазенБалшпорт Лайпциг в дербито на 27-ия кръг в Бундеслигата.

"Получи се топ мач и Лайпциг показа защо се намира горе в класирането. Ние имахме нужда от известно време, не бяхме толкова смели и не държахме топката добре. Но след първите 20 минути заиграхме по-добре, наложихме контрол върху мача и вкарахме гола, с който победихме", сподели специалистът.

"Това беше важно, за да можем да постигнем нужното спокойствие в играта си. През второто полувреме беше ясно, че Лайпциг ще направи всичко възможно да изравни. Те играха доста добре и ни създаваха проблеми. Моралът и характерът на моя отбор обаче бяха изключителни и аз искам да отправя огромен комплимент към момчетата."

"Нашата най-голяма цел беше да спечелим двубоя и просто да поставим ясен знак. Тази победа беше една много важна крачка по пътя към титлата. Но на нас ни остават още седем срещи", допълни треньорът на баварския колос, който вече води със седем пункта пред втория Лайпциг.