Бившият халф на Байерн Мюнхен Хамит Алтънтоп смята, че липсата на Роберт Левандовски ще се отрази сериозно върху динамиката в играта на баварците.

Тази вечер европейският и световен клубен шампион приема финалиста в Шампионската лига от миналия сезон ПСЖ, но полският снайперист е аут заради контузия в коляното.

"Това е много лоша новина за Байерн Мюнхен и сега ще видим колко добри са те, как ще се справят без Левандовски. Ще бъде много интересно за всички фенове", започна турчинът през Goal.com.

"Левандовски беше невероятен през сезона и има 35 гола в Бундеслигата. Сега Байерн ще търси начин да се справи без него. Преди травмата на Роберт за мен баварците бяха големият фаворит, но сега без него ще стане интересно. Неймар се връща за ПСЖ и за германците ще бъде трудно. ПСЖ е фокусиран изцяло върху Шампионската лига и иска трофея."

"Левандовски взимаше участие във всички мачове на Байерн за последните 9-10 месеца и сега всичко ще е различно. Ханзи Флик ще трябва да промени системата на игра. Защото без Левандовски играта на Байерн е различна. Той задържа топката, забързва играта и прави живота на защитниците труден с качествата и мощта си", добави Алтънтоп.