Байерн Мюнхен победи ПСЖ с 1:0 на стадион "Парк де Пренс", но отпадна на четвъртфиналите на Шампионската лига след поражение с 2:3 в Германия миналата седмица.

"Принцовете" имаха преимущество през първото полувреме и суперзвездата им Неймар нацели цели три греди, след което дойде и наказанието. Бившият футболист на парижани Ерик Максим Чупо-Мотинг отново се разписа срещу тях, вкарвайки пет минути преди паузата с глава.

През второто полувреме европейският хегемон имаше превес, но така и не можеше да създаде чисти голови положения, с които да елиминира своя противник. Така ПСЖ си върна на баварците за загубения финал в турнира през миналия сезон и ще гони първи триумф в Шампионската лига.

На полуфиналите ПСЖ очаква победителя от двойката Манчестър Сити - Борусия Дортмунд.


Баварската машина започна агресивно, но първото добро положение се откри пред домакините, когато изригналия с два гола в Мюнхен Килиан Мбапе шутира ниско по диагонала покрай гредата. После Мануел Нойер спаси удар на Неймар отблизо, но беше маркирана засада.

Към средата на първото полувреме натискът на Байерн стана свиреп е защитниците на френския шампион на моменти се отбраняваха панически, но пък в играта на гостите липсваше решаващия последен пас и нужната креативност, за сметка на острите хаотични центрирания. 

При поредната "германска" акция Ерик Максим Чупо-Мотинг чукна с пета за Лерой Сане, който би покрай лявата греда. Малко след това Джошуа Кимих също би встрани от левия страничен стълб. Опрян до стената, ПСЖ контраатакува опасно отляво - Мбапе чукна вдясно за Неймар, който беше отказан от вратар №1 в света Мануел Нойер.

Неймар и Нойер имаха още един пряк дуел малко по-късно, но на класата и точния изстрел на кариоката стражът на мюнхенци отговори с отлично спасяване, получавайки лека помощ и от гредата. Десетина минути преди почивката Неймар отново нацели гредата, но този път я разтресе сериозно при фалцовия си удар. Куриозното е, че в 39-ата минута Неймар уцели трета греда в мача, като този път топката се отби в десния страничен стълб!

Секунди след това Байерн незаслужено с оглед на положенията откри резултата! Кейлор Навас спаси удара на Давид Алаба, но бившият нападател на парижани Чупо-Мотинг бе заел отлична позиция и направи добавка с глава срещу бившия си клуб.

Алаба загря ръкавиците на Навас с тупалка от дистанция, а преди паузата Лерой Сане се полакоми за втори път днес. Той шутира слабо в ръцете на вратаря, вместо да подаде към Чупо-Мотинг, като по-рано ядоса и заелия изгодна позиция Томас Мюлер.

В началото на второто полувреме Алаба отправи опасен шут, който обаче беше лишен от нужната точност. На отсрещната врата Анхел Ди Мария финтира Алфонсо Дейвис и пусна топката успоредно на голлинията, но Неймар закъсня и се размина на сантиметри с гола.

Последва кратък период, в който съперниците намалиха темпото и временно страстите се поуспокоиха. Баварците продължаваха да бъдат малко по-активни, но "опипваха почвата" и не навлизаха дълбоко в половината на французите.

Колебливият Сане все пак се реваншира за егоистичните си изяви и пусна хитро за Мюлер, който се опита да копне над направилия невероятен мач преди седмица Навас, но вратарят го затвори с бързо излизане напред.

Момчетата на Ханзи Флик търсеха начин да удвоят аванса си, но тка и не можеха да създадат голово положение. В 78-ата минута Мбапе се измъкна от защитата на мюнхенци, напредна и завърши с точен снаряд, но се оказа, че е бил в ситуация на тънка засада.

Сане опита нещо кото остро подаване отдясно, но топката мина покрай всички футболисти в наказателното поле, гредата и излезе в аут. Не след дълго Томас Мюлер шутира, но беше блокиран. При акции на ПСЖ пък Мануел Нойер излезе извън пеналта и изчисти в точния момент, а после Ернандес изчисти точно пред крака на Неймар.


ПСЖ - Байерн Мюнхен 0:1

0:1 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 40'