Веднага след съдийския сигнал за край на снощния реванш между Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен в Шампионската лига, Неймар отпразнува класирането на френския първенец за полуфиналите на турнира.

Неговата радост на терена обаче привлече вниманието с това, че беше точно пред противниковия играч Джошуа Кимих.

Именно германският национал изрази увереност преди мача, че баварците ще отстранят ПСЖ и затова имаше съмнения дали бразилецът нарочно се е израдвал пред лицето на Кимих. Нападателят обаче отрече това.

"Смешно е, защото не се зарадвах с целта да го подразня. Просто исках да празнувам с Леандро Паредес, а накрая се оказа, че го направих именно с Кимих. Съдбата ме постави толкова близо до него. Той беше казал, че неговият отбор е по-добър и че ще ни отстрани. Беше убеден, че те ще се класират за полуфиналите.

Отправихме необходимото послание още миналия сезон, когато стигнахме финала. Тогава изиграхме чудесен мач срещу Байерн, които бяха най-добрият отбор през миналата година. Този път обаче знаех, че ще бъде по-различно. По време на жребия казах на съотборниците ми, че ще се паднем с Байерн. Така и се случи. Казах им да бъдат спокойни, защото сме подготвени. Трябваше да го покажем на себе си, че сме способни на това. Днешният двубой беше чудесен. Въпреки че ни победиха, ние играхме по-добре", заяви Неймар след мача.