Реал Мадрид може да е рекордьор по трофеи в Шампионската лига и да е покорявал Европа цели 13 пъти, но съдбата на "Ушатата" през последната декада е почти изцяло свързана с... Байерн Мюнхен.

Статистиката показва, че в осем от последните девет сезона трофеят е спечелен или от баварците, или от отбора, който ги е елиминирал. Изключението е сезон 2015/16, когато Байерн на Гуардиола губи от Атлетико на полуфиналите, но "дюшекчиите" губят от Реал битката за най-важната купа.

През 2012 година баварците допуснаха навярно най-горчивата загуба в историята си. Те тотално разпиляха Челси на своя стадион "Алианц Арена", но не довършиха "сините" и загубиха финала с дузпи. 

На следващата година дойде първият требъл в историята на Байерн, но от 2014 до 2018 година тимът три пъти отпадна от Реал Мадрид, който неизменно печелеше турнира. През 2015 година и Барселона би шута на германския колос, завоювайки последната си засега титла в надпреварата.

 

През 2019 година Ливърпул съсече Байерн още на осминафиналите и грабна отличието, но миналата година баварците станаха вторият клуб след Барселона, който печели втори требъл и първи "сикстъбъл".

Сега въпросът е дали ПСЖ ще потвърди кармата и ще довърши започнатото, защото очевидно "Ушатата" е влюбена в баварците. А още по-често - в техните палачи... Иронията е, че срещу "принцовете" се изправя бившият наставник на Байерн - Пеп Гуардиола. Извел Манчестър Сити за сефте на полуфинал в Шампионската лига.

Материал на Gol.bg