Макс Алегри е фаворит за нов треньор на германския хегемон Байерн Мюнхен, съобщава Bild.

Бившият наставник на Ювентус е без работа близо две години, след като се раздели със "Старата госпожа". С "бианконерите" той спечели пет титли на Италия и два пъти стигна до финал в Шампионска лига, но въпреки това беше освободен от поста.

Настоящият треньор на баварците Ханзи Флик пък е фаворит за националния отбор на Германия и на "Алианц Арена" вече се оглеждат за негов заместник.

Bild добавя, че Алегри не се разглежда просто като резервен вариант за поста, а е сред фаворитите на клуба. Интерес към тактика от Ливорно проявява и Рома, но на Ботуша съобщиха, че той е отклонил предложението на "Вълците".

От английската Висша лига също следят Алегри, наскоро името му беше свързвано с изненадващо завръщане в Юве, но това едва ли ще стане. За момента Байерн изглежда най-предпочитаната дестинация за него.

До момента баварците са били водени само двама италианци, но какви – Джовани Трапатони и Карло Анчелоти. Първият има два престоя начело на настоящия шампион на Европа. Трапатони е треньор през сезон 1994/95, вторият път от 1996 до 1998 г. В Германия продължават да го помнят и с култовата пресконференция от 1998 г. 

Снимка: БГНЕС