Треньорът на италианския шампион Ювентус – Андреа Пирло, коментира срещата между президента на клуба Андреа Аниели и бившия наставник на "Старата госпожа" Макс Алегри.

На Ботуша обявиха, че двамата са гледали заедно равенството 2:2 с Торино, което веднага породи спекулации, че тактикът от Ливорно може да се завърне начело на "бианконерите" заради слабите резултати под ръководството на Маестрото.

"С президента се чуваме всеки ден. Казваме си всичко, което се случва. От мен зависи да докажа, че мога да бъда треньор и през следващия сезон. Бях предупреден за срещата лично от президента. Те са приятели. Това са нормални неща. Извън футбола приятелството остава. Ако аз отида на вечеря с Паоло Малдини, следващия ден ще се говори, че Милан ме иска за треньор", каза Пирло на пресконференцията преди утрешното домакинство на Наполи.

Младият спец потвърди, че Артур Мело, Уестън Маккени и Пауло Дибала се завръщат, след като бяха отстранени за срещата с "Биковете". Причината за това беше, че те се събраха на вечеря с още няколко души и нарушиха противоепидемичните мерки. Пирло разкри, че Дибала не е готов за пълни 90 минути.

Аржентинският национал не е играл от януари, когато получи контузия в коляното по време на победата над Сасуоло. "Страхотно е, че отново мога да разчитам на Пауло. Той е добре, тренира с основната група и се надявам да го подготвим за утре", добави по темата Пирло.

Треньорът на Юве няма да може да разчита на Леонардо Бонучи, Мерих Демирал и Федерико Бернардески, които са с коронавирус. Мачът с Наполи трябваше да се играе още през октомври, но беше отложен заради само два случая на заразени в състава на южняците.

"Ние спазваме протокола и сме в унисон с това, което казват местните здравни власти. Искаме да излезем на терена и да спечелим. Очаквам открита игра. Срещата е важна и Наполи е във възход преди нея", каза още Пирло.

Той е уверен, че отборът стои плътно зад него и заяви, че е говорил с Деян Кулушевски. Шведският национал се намира в слаба форма и за капак Лацио и Торино вкараха голове на Юве след негови грешки. "Успокоих го, никой не е застрахован от грешки. Трябва да държи главата си вдигната. Всички вярваме в него", каза още спецът.

Войсчех Счесни също не се намира във върхова форма, но Пирло заяви, че той ще пази срещу Наполи. "След лошо представяне винаги иска да се докаже", мотивира се легендарният халф.

Накрая той заяви, че не е изключено да ползва Хуан Куадрадо като крило и защити Алваро Мората, който е без гол за шампионите от 6 март, при успеха с 3:1 над Лацио, когато се разписа два пъти. Това са четири мача във всички турнири. "Не се притесняваме за него. Той е важен при изграждането на атаките", завърши Пирло.

Дербито утре се явява пряк сблъсък за Топ 4. В класирането Юве и Наполи имат по 56 т. и заемат съответно 4-то и 5-то място. Пред тях са Милан (60) и Атланта (58), които са със среща повече.