Деветата поредна сребърна салатиера вече пътува към Мюнхен, за да бъде вдигната от играчите на Ханзи Флик. Вчера Байерн удари Байер Леверкузен без проблеми с 2:0 и дръпна с 10 точки на втория РБ Лайпциг, само четири кръга преди края на сезона. Още на 24 април титлата може да бъде спечелена официално в Майнц.

На официалната страница на баварците в интернет бяха извадени пет акцента след двубоя с "аспирините". Ето ги и тях:

1. Точковият аванс гарантира спечелване на титлата

Не е имало лидер, който да профука преднина от 10 точки на този етап от сезона. В момента Байерн има 71 точки, а статистиката показва, че само в 11 случая е имало лидер с повече точки на този етап. Десет пъти той се е казвал Байерн и веднъж - Борусия Дортмунд. Интересното е, че през сезон 2015/16 Дортмунд стана най-силният вицешампион в историята, като след 30-ия кръг имаше 71 точки.

2. Мануел Нойер гони рекорда на Оливер Кан

За най-добрия вратар на планетата това беше победа №291 в неговия 435-и мач в Бундеслигата. Така той изпревари Манфред Калтц и пред него остана само бъдещият изпълнителен директор на Байерн. Кан има на сметката си цели 310 победи в германския елит.

3. Победа №50 срещу Леверкузен

Това беше дуел №84 между Байерн и Байер. Няма друг отбор, срещу който "аспирините" да са губили толкова често в първенството.

4. Голът на Кимих е добра поличба

За Джошуа това беше гол №16 в Бундеслигата. Когато 26-годишният халф бележи, Байерн почти не губи. Баварците имат само една загуба при попадение на Кимих - при 1:4 от Хофенхайм през есента. В останалите случая са записани 13 победи и две ремита.

5. Бенжамен Павар с мач №50 като титуляр за Байерн в Бундеслигата

Световният шампион празнува мини юбилей, като общо е записал 53 мача за мюнхенци в шампионата. Напоследък той подобри формата си и това се отрази върху стабилизираната защита.