Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге намекна, че клубът ще иска трансферна сума за своя треньор Ханзи Флик, който изрази желание да напусне преди малко повече от седмица.

Наставникът е на път да изведе Байерн до седми трофей за 18 месеца с оглед задаващата се девета поредна титла за мюнхенци. Той обаче е в конфликт със спортния директор Хасан Салихамиджич, срещу когото пък хиляди фенове на клуба вече събират подписка.

"Ние се разбрахме с Ханзи да говорим след мача с Майнц. Дали е възможна трансферна сума? Ако ще удовлетворим желанието му, всички страни трябва да намерим решение, с което да бъде доволен и Байерн Мюнхен", отсече Румениге пред Bild am Sonntag. 

"Все пак тук говорим за треньор, който постигна с нас исторически успех и ние сме много доволни от работата му. Не е честно обаче как се подхожда спрямо Хасан Салихамиджич. Всички решения за трансферите се взимат от ръководството и надзорния съвет и в тези разговори участва и треньорът", добави Кале.

Както е известно, договорът на Флик изтича на 30 юни 2023 година, а мнозина смятат, че той иска да поеме Бундестима. Наскоро обаче излезе теория, че специалистът може да помисли за работа зад граница, като мечтаната му дестинация била английската Висша лига.