Ръководството на Байерн Мюнхен разкри защо е избрало Юлиан Нагелсман за наследник на напускащия доброволно Ханзи Флик. Както е известно, днес беше обявено официално, че треньорът на РБ Лайпциг поема към "Алианц Арена" от лятото.

"Юлиан Нагелсман е част от новата треньорска генерация. Въпреки крехката си за професията възраст, той вече има впечатляващи постижения. Ние вярваме, че заедно с Юлиан Нагелсман ще можем отново да защитим невероятните си успехи от последните години", обясни президентът Херберт Хайнер.

Бъдещият изпълнителен директор и член на борда на директорите Оливер Кан добави: "5-годишният договор на Юлиан показва колко силно се идентифицира той с Байерн Мюнхен. Сигурен съм, че спортното бъдеще на клуба е в сигурни ръце с Юлиан Нагелсман".

Според германските медии Байерн ще плати на РБ Лайпциг неустойка в размер на близо 30 милиона евро, тъй като 33-годишният специалист имаше договор с "биковете" за още два сезона.

Доскорошният рекорд за треньорска неустойка беше на Ади Хютер. Преди седмици Борусия Мьонхенгладбах се съгласи да плати на Айнтрахт Франкфурт 7.5 милиона евро за наставника.