Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер говори за треньора в оставка Ханзи Флик и за неговия наследник Юлиан Нагелсман.

"С Ханзи Флик изживяхме много успешен период и затова сме му много благодарни. В лицето на Юлиан Нагелсман взимаме треньор, който въпреки крехката си възраст, вече впечатлява и затова е търсен в Европа", заяви Хайнер пред вестник "Абендцайтунг".

"Юлиан Нагелсман е от Бавария и често е казвал, че за него Байерн му е на сърце. Щастлив съм, че нещата се получиха бързо. Той е идеалният наследник на Ханзи Флик. Байерн е сред най-добрите отбори в Европа и се нуждае от топ треньор. С привличането на Юлиан Нагелсман това стана факт."

"Ние трябваше да се разберем с РБ Лайпциг, където Юлиан Нагелсман имаше договор. Не вярвайте на всички суми, които се споменават", каза още Хайнер, след като се спекулираше, че Байерн е платил 30 милиона евро.

Според авторитетния и близък до Байерн "Абендцайтунг" сумата е 15 милиона евро, а бонусите към нея могат да достигнат още пет милиона евро.