Една от най-големите легенди в историята на Байерн Мюнхен се изказа против назначението на Юлиан Нагелсман. Последният идва от РБ Лайпциг и заменя напускащия доброволно Ханзи Флик.

"Не съм сигурен дали Байерн ще бъде щастлив с Юлиан Нагелсман. Много съм скептично настроен. Той не е постигнал никакви успехи досега", коментира славният вратар Сеп "Котката" Майер пред телевизия Sport1.

"Почти всеки треньор в Байерн досега е идвал с успехи зад гърба си, печелейки трофеи", продължи 77-годишният световен и европейски шампион с Германия, който има три поредни триумфа за КЕШ в средата на 70-те години на миналия век.

Сеп Майер не разбира любимия си клуб и относно решението да остави без работа един от най-верните си служители Херман Герланд. Договорът на Тигъра беше прекратен година пред изтичането му, след като той закова точно четвърт век вярна служба за баварците.

"Това, което те направиха с Херман Герланд е голям удар. Той даде всичко от себе си за Байерн. Тренираше младите таланти и дълги години даваше най-доброто от себе си и в мъжкия отбор. В клуба се откриха толкова много нови позиции и не разбирам как не се намери пост за човек като него", добави Майер.