Изпълнителният директор в оставка Карл-Хайнц Румениге напуска любимия си клуб след 30 години като ръководител и преди това 10 като футболист. Това не беше тайна за никого, но се очакваше да стане факт чак на 31 декември. 

По молба на двукратния носител на Златната топка обаче това ще се случи преди старта на новия сезон и неговият заместник Оливер Кан "влиза в дълбокото" половин година преди официалния план.

"Чисто стратегически сега е най-правилният и логичен момент за този ход. Сега описваме края на финансовата година и ни очаква нов цикъл с нов треньорски екип. Този нов период трябва да започне с Оливер Кан на поста изпълнителен директор. Така трябва да бъде", започна Румениге.

"Това е раздяла с чувство на задоволство и гордост, защото оставих зад себе си клуб, който е в отлично спортно, икономическо и структурно състояние. Това беше важно за мен."

"За мен е голяма чест да получа доверие първо като член на борда на директорите и след това като главен изпълнителен директор. Бих искал да благодаря специално на президента Херберт Хайнер, борда на директорите, Надзорния съвет, всички служители на Байерн и разбира се, на фантастичните ни фенове", добави Румениге.