Развитието на Джамал Мусиала може да бъде описано като сензационно. Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен беше напълно непознат за футболната общественост преди една година, а днес струва 38 милиона евро. На толкова го оцени престижният сайт trasnfermarkt.de при актуализация на цените на всички футболисти в Бундеслигата.

Мусиала дебютира за Байерн на 20 юни миналата година и тогава мнозина смятаха, че той ще бъде поредният талант, на когото е даден шанс да поиграе с батковците, след което да се завърне в дубъла.

Нищо подобно. Защото това момче е от друга закваска. Едва 17-годишен той демонстрира невероятен кураж и поглед върху играта. Действа с опита да 30-годишен, може да подава прекрасно и да завършва хладнокръвно. С двата крака. Какво бижу!

Най-доволни могат да бъдат не само в Байерн, но и в Германия. Защото Джамал е играл за цели четири гарнитури на Англия - до 15, 16, 17 и 21 години. Но избра да представя Бундестима. Неговият баща е британец от нигерийски произход, а майка му - германка. Талантът е роден в Щутгарт, осем години е част от Челси, но от 2019 година е част от голямото баварско семейство.

През февруари тази година Мусиала навърши 18 години, получи договор за пет сезона от Байерн и значително увеличение на заплатата. В края на сезона той дори беше сред най-добрите футболисти на мюнхенци. Затова и е напълно очаквано този скок от 14 милиона евро в цената на техничаря.

Едно е сигурно - ако продължава да бъде вглъбен във футбола, Мусиала ще бъде не само един от най-добрите футболисти в света, но и спокойно може да се превърне в легенда. На Байерн Мюнхен и Германия.

Материал на Gol.bg