Германският хегемон Байерн Мюнхен представи новия треньор Юлиан Нагелсман. Пристигащият от РБ Лайпциг специалист обеща, че няма да прави генерални промени.

"Чувствам се добре тук. Радвам се, че ще бъда треньор на Байерн. Очаквам с нетърпение лятната подготовка, защото някои футболисти още са във ваканция. Първите разговори с играчи и треньори минаха много добре. Сега съм щастлив, че днес имаме и тренировка", започна своя коментар 33-годишният наставник.

"Броят на футболистите в момента е напълно достатъчен. 14-15 играчи е 90% от един отбор. При евентуални контузии това се променя. Надяваме се Люка Ернандес да се възстанови скоро, а Алфонсо Дейвис да се върне от "Голд Къп" в добра форма."

"Байерн играеше плавно при Ханзи Флик и аз няма да обръщам всичко с главата надолу. Няма да играем всеки мач с трима централни бранители. Трябва да бъдем гъвкави и вариативни. Ще поставим футболистите им на идеалните за тях позиции, това е най-важното.Ще изберем формация, която да е удобна за тях. Футболистите искат да се развиват."

 

"Мануел Нойер остава капитан на отбора. Той е превъзходен капитан. Същото важи за съвета на играчите - няма да го променям. Давид Алаба си тръгна и навярно ще номинираме нов футболист на неговото място в съвета на играчите, който има за задача да решава някои неща в тесен кръг. Това е нещо хубаво и това ще се запази", добави Нагелсман.