Леон Горецка е един от най-добрите футболисти на Байерн Мюнхен през последните години. Клубът го цени високо. Той също знае какво има в баварското семейство. Но по всичко личи, че раздялата е неизбежна.

Как е възможно човек да бъде щастлив на едно място и въпреки това да иска да си тръгне? Да, в основата на почти всеки конфликт са жените. Или парите. В случая с Леон е второто.

Авторитетното списание "Шпорт Билд" разкрива, че разминаването между Горецка и Байерн във финансово отношение е направо чудовищно. Халфът иска да бъде сред най-добре платените играчи и да получава 20 милиона евро на сезон бруто. Баварците са готови да "клекнат" максимум до 12 милиона евро на сезон. Бруто.

За заплатите в Байерн писахме още през пролетта и тогава направи впечатление, че Лерой Сане (18 милиона евро бруто на сезон) например взима много повече от Горецка, който е много по-важен за отбора.

Случаят с Горецка много напомня за казуса с Тони Кроос, който прибираше по-ниска заплата от Даниел ван Буйтен, макар да правеше разликата в куп мачове на ранна футболна възраст. И логично Тони избяга в Реал Мадрид през 2014 година.

Договорът на Горецка изтича на 30 юни 2022 година и обикновено Байерн дава ултиматум до есента на футболистите, които влизат в последната година на своите договори и които би искал да задържи.

Изданието твърди още, че разминаването между техничаря и клуба касае също така продължителността на новия договор. Така в играта е готов да влезе Манчестър Юнайтед, който веднага е готов да предложи по-висока заплата на германеца. Испанските колоси Барселона и Реал Мадрид също следят ситуацията, макар да имат сериозни финансови проблеми.