Полузащитникът на Байерн Мюнхен Леон Горецка претърпя една от най-впечатляващите физически трансформации в историята на Бундеслигата. 

През лятото на 2018 година едно кльощаво момче напусна Шалке като свободен агент, за да подсили баварците. И едва ли някой очакваше, че същото това момче ще се превърне в "Рамбо" само година и половина по-късно.

Горецка втрещи света в началото на 2020 година, когато публикува снимки на мускулестото си тяло. Работил усърдно стотици часове във фитнеса, Леон се превърна в един от най-мощните играчи на отбора.

И за неговата сила често говореше бившият треньор Ханзи Флик. Колко е важно да разполагаш с футболисти, които могат да влязат здраво в единоборствата в средата на терена, връщайки притежанието на топката на своя отбор.

 

Но положителната роля на Горецка не е само на терена. Вестник "Абендцайтунг" пише, че средно публикация на халф в интернет има 130 000 лайка. Когато обаче той пусне "гола" (от кръста нагоре) снимка, тя средно събира над 300 000 лайка. И докато всеки пост на германеца е коментиран средно по 767 пъти, то снимки на мускулестото му тяло събират средно по 2253 коментара.

 

Със своите над 2 милиона последователи в социалните мрежи Горецка е едва под №8 в Байерн Мюнхен. Маркетинговите експерти обаче отчитат, че той е изключително важен за клуба, вдигайки оценката на баварците в интернет - благодарение на своите "мускулести" снимки. А оттам се увеличават и приходите.

Затова и шефовете в Мюнхен трябва сериозно да се замислят дали всъщност Леон не си заслужава 20-те милиона евро бруто, към които се стреми, за да поднови изтичащия на 30 юни 2022 година договор.