Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич даде интервю пред TZ, в което засегна много теми. Снощи шампионите дадоха старт на новия сезон в Първа Бундеслига с гостуване на Борусия Мьонхенгладбах. Във вторник на баварците предстои сблъсък с Дортмунд за Суперкупата на Германия. Ето какво каза той, цитиран от "Тема спорт".

Салихамиджич, Бенжамен Павар с контузия на глезена, колко време ще отсъства?
- Не мога да кажа с точност. Но със сигурност ще са няколко седмици.

Кога очаквате да се завърне в игра и Люка Ернандес?
- Възстановяването му върви добре и по план. Вероятно ще му трябват още 14 дни.

Никлас Зюле е на линия, все още ли се надявате да го трансферирате?
- Никлас е работил усилено върху себе си по време на ваканцията. Надяваме се, че ще започне добре сезона, както всички останали. Ако има оферти, ще ги обсъдим.

Очаквате ли този сезон да бъде на Лерой Сане?
- Той притежава страхотен талант. Сане е футболист, който може да направи разликата. Не бива да забравяме, че той дойде при нас след тежка контузия, така че му трябваше повече време да се адаптира. Сега очакваме Сане да стане единот водещите играчи и постоянно да показва класата си на терена.

Каква е мнението ви за Нагелсман?
- Юлиан е много иновативен треньор, който е отворен, заинтересован и комуникативен. Притежава много високо ниво на компетентност. Нагелсман обяснява много точно, има ясни идеи за това как ще играем в бъдеще.

Но ще издържи ли на напрежението?
- Той знае, че спечелването на титли е най -важното нещо в Байерн. Справянето с натиска, с играчите, които са спечелили толкова много, това е следващата стъпка за него. Нямам никакво съмнение, че футболистите и треньорът ще се развиват и израстват заедно

Как Байерн може да бъде активен на пазара?
- Не искайте, да ви разкривам неща от кухнята. Сега имаме нов треньор, Нагелсман е огромен стимул за работа. Той може да направи играчите по-добри и да развие талантите.

Работите ли по трансферите на Адли (Бордо) и Забитцер (РБ Лайпциг), както се говори?
- Разбирам, че това е голяма тема за журналистите и феновете. Но трябва да знаете, че ако се водят преговори, те са поверителни. Това е въпрос на уважение.

До каква степен COVID-19 повлия на клуба?
- Заради пандемията досега сме загубили 150 милиона евро.

Снимка: БГНЕС