Германският хегемон Байерн Мюнхен може да се раздели с цели четирима френски футболисти следващото лято, прогнозира вестник "Абендцайтунг".

Става дума за Кингсли Коман, Буна Сар, Микаел Кюзанс и световния шампион Корентен Толисо. Последният беше свързван с Манчестър Юнайтед, Милан, Интер и  Ювентус, докато Коман е спряган за Челси, Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал.

Деликатният момент при Коман е, че той има договор до лятото на 2023 година и иска внушително увеличение на заплатата, което Байерн отказва. Така почти сигурно клубът ще предпочете да го продаде догодина, вместо да го изпусне без пари 12 месеца по-късно.

Толисо пристигна с големи очаквания през 2017 година и към онзи момент беше най-скъпата покупка в историята на мюнхенци. След това обаче дойдоха честите травми (което важи и за Коман), а "Коко", както е известен халфът, не успява да се пребори за титулярно място. Неговият договор изтича на 30 юни 2022 година и още през януари той може да преговаря с друг клуб. А Байерн навярно няма да вземе и цент за него, а освен ако не реши да го продаде през зимата за ниска сума.

При Сар и Кюзанс ситуацията изглежда идентична - и двамата имат договори до 2024 година, и двамата са в момента напълно излишни на стадион "Алианц Арена". Байерн пробва да го разкара това лято, но не успя да получи адекватни оферти. Пазарната стойност на двамата французи е съответно четири и седем милиона евро.