Байерн Мюнхен не показа милост и към Динамо Киев, разбивайки го с 5:0 в мач от група "Е" на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Баварската машина демонстрира класата си без излишно разузнаване и до 27-ата минута футболист №1 в света за миналата година Роберт Левандовски  вече се беше отчел с дежурните две попадения.

Момчетата на Юлиан Нагелсман доминираха и отправиха цели 10 удара през първото полувреме, срещу три за своя противник, който все пак извади Мануел Нойер от скуката и го накара да покаже защо е вратар №1 на планетата. 

В средата на второто полувреме германският хегемон ликвидира интригата в рамките на шест минути, когато наниза още два гола. Серж Гнабри вкара след бърза контраатака, а Лерой Сане - по куриозен начин отляво. В 87-ата минута Ерик Максим Чупо-Мотинг оформи крайния резултат.

Байерн Мюнхен е лидер в групата с пълен актив от 6 точки, а Динамо е трети с една точка. На дъното е Барселона с 0 точки, след като днес каталунцихе бяха пометени с 3:0 и от Бенфика (второ място с 4 пункта).


Баварците пратиха топката в мрежата на съперника още в седмата минута  чрез Томас Мюлер, но реферът Марко Гуида маркира нарушение. не след дълго украинците също погледнаха напред, но топката профуча покрай целта след удар на Циганков.

Бяха изминали десетина минути игра, когато Сидорчук игра с ръка в наказателното си поле и съдията правилно посочи бялата точка. Роберт Левандовски пое отговорността и не сбърка, пласирайки кълбото хитро по земя.

Гегенпресингът на германците се получаваше отлично и дори защитникът Никлас Зюле беше близо до попадението, но мощната му тупалка мина покрай гредата. В 27-та  минута обаче нямаше пропуск и Байерн удвои аванса си. Сане разтегли много добре и Томас Мюлер асистира за второто попадение на Левандовски днес.

Десетина минути преди почивката Леон Горецка изведе Лерой Сане на стрелкова позиция, но последния разтресе гредата. След това вратарят Бушчан спаси на голлинията удара на Джошуа Кимих. Въпреки тоталната доминация, преди паузата Байерн можеше и да получи гол, но Мануел Нойер реагира блестящо срещу Карлос де Пеня.

Левандовски не беше далеч от хеттрик на два пъти веднага след подновяването на играта, но първо се размина с топката, а после я шутира мощно покрай десния страничен стълб. Сане явно още настройваше мерника си, защото би неточно след час игра.

Серж Гнабри беше много близо до гола в средата на второто полувреме, когато се пребори за високата топка и засече мощно с глава, но покрай целта. По ирония на съдбата минута след това той вече беше в прегръдките на съотборниците си, вкарвайки след бърза контраатака и кинжален изстрел. Топката се отби в напречната греда и "заспа" в мрежата, а Серж веднага беше заменен от Джамал Мусиала. 

В 74-ата минута Лерой Сане вкара изключително куриозно попадение. Той получи по лявото крило, погледна към пеналта и всички останаха с впечатление, че ще центрира. Излъган в своята преценка остана и вратарят Бушчан, който капитулира за четвърти път, а статистиката веднага показа 19:5 удара в полза на домакините.

Влезлият като резерва Ерик Максим Чупо-Мотинг отново показа, че на него може да се разчита при отсъствие на Левандовски. Полякът получи почивка, а камерунецът вкара с глава в 87-ата минута, само осем минути след влизането си в игра.


Байерн Мюнхен - Динамо Киев 5:0

1:0 Роберт Левандовски - 12', дузпа
2:0 Роберт Левандовски - 27'
3:0 Серж Гнабри - 68'
4:0 Лерой Сане - 74'
5:0 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 87'