Байерн Мюнхен сензационно загуби с 1:2 от Айнтрахт Франкфурт в среща от седмия кръг на германската Бундеслига, състояла се на стадион "Алианц Арена".

Баварците тотално доминираха през първото полувреме и откриха резултата в 29-ата минута чрез Леон Горецка, вкарал първото си попадение за сезона.

Само три минути след това Айнтрахт изравни с първия си точен удар в мача, когато Мартин Хинтерегер засече с глава при изпълнение на корнер. Кевин Трап не спираше да прави спасявания, но преди почивката вратар №1 на планетата Мануел Нойер спаси Байерн от срамен пълен обрат.

В 83-ата минута нестабилната отбрана на мюнхенци получи наказанието си и Филип Костич донесе успеха за "орлите" напред с мощен изстрел. Статистиката в края показа 20:5 удара в полза на домакините и 72% владеене на топката в тяхна полза.

Това беше първа победа за Айнтрахт в Мюнхен от ноември 2000 година насам, както и първият успех за отбора в Бундеслигата този сезон. Франкфуртци се изкачиха на 13-о място с актив от 8 точки, докато лидерът Байерн е с 16 пункта и води само с една точка на Борусия Дортмунд. Това беше и първа загуба за Юлиан Нагелсман начело на баварците.


Шампионите наложиха свиреп натиск от самото начало и до четвъртата минута Роберт Левандовски вече беше направил два пропуска. Лерой Сане стреля опасно от пряк свободен удар, но покрай десния страничен стълб. Якич беше на път да си забие куриозен автогол, но вратарят Кевин Трап се справи, за да спаси и тупалката с левачката на Томас Мюлер.

Всичко това се случи още преди да изтече четвърт час игра и Байерн тотално надиграваше отбраняващия се опонент, който беше допуснал само едно поражение този сезон, макар да беше все още без победа в първенството.

Обсадата пред вратата на Айнтрахт продължаваше и беше истинско чудо, че двете нули се запазваха на светлинното табло. Трап се справи и шута на Леон Горецка, а в средата на първата част Никлас Зюле сензационно финтира противник в пеналта и би мощно с левия крак отблизо, но намери мрежата от нейната външна страна.

Малко преди изтичането на половин час игра вече нямаше прошка и логичното се случи - Горецка беше изведен от Левандовски на добра позиция и германецът прати кълбото майсторски в долния ляв ъгъл.

Кевин Трап спаси своите от нов гол малко след това, а сензационното изравняване дойде още в 32-ата минута. Мартин Хинтерегер надскочи защитата на баварците и заби топката по безпощаден начин с глава - 1:1!

Шут на Джошуа Кимих също беше спасен от Трап, а в 42-ата минута най-добрият вратар на планетата Мануел Нойер спаси Байерн от срамен пълен обрат срещу отбор без победа този сезон. Алмами Туре излезе очи в очи със стража, но Нойер спаси с крак. Само две минути пък след това Серж Гнабри направи сензационен пропуск, нацелвайки гредата отблизо след пас на Сане!

Второто полувреме започна значително по-кротко в сравнение с първото и десетина минута след рестарта се стигна до пореден пропуск за Левандовски, който просто не можеше да преодолее Кевин Трап днес. Статистиката веднага показа, че това бе шесто спасяване за германския страж в двубоя.

В средата на втората част отбраната на домакините отново се пропука и влезлият като резерва Йенс Петер Хауге излизаше сам срещу Нойер, но Мануел излезе предвидливо и успя да изчисти. Веднага след това Серж Гнабри получи златен шанс, но Трап спаси тупалката му, а малко след това вратарят отрази и страхотния снаряд на Сане.

Двайсетина минути преди края на редовното време фаворитът за Златната топка и Футболист №1 в света за 2020 година Роберт Левандовски направи нов пропуск на добра позиция. Секунди по-късно беше маркирана засада, но липсата на "килър инстинкт" у поляка тази вечер беше притеснителна.

В 83-ата минута Байерн получи леден душ, защото Айнтрахт сътвори пълен обрат! Филип Костич беше оставен напълно сам отляво след поредната акция на "орлите" и матира Нойер с изключително силен диагонален изстрел.

В играта на Байерн вече започваше да се усеща тежест, а шумът по трибуните рязко намаля. Чуваха се предимно щастливите фенове на клуба от Франкфурт, които едва ли са очаквали тимът им да води на колоса Байерн с оглед показателите на двата отбора този сезон. В 91-та минута Горецка отправи фантастичен удар с левия крак и топката летеше в горния десен ъгъл, но Трап направи извънземно спасяване!


Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт 1:2

1:0 Леон Горецка - 29'
1:1 Мартин Хинтерегер - 32'
1:2 Филип Костич - 83'