Германският хегемон Байерн Мюнхен преживя най-тежката си загуба в турнира за Купата на страната, отпадайки след унизителното 0:5 от Борусия Мьонхенгладбах.

"Жребчатата" поведоха в резултата още във втората минута, а до 21-ата вече водеха с класическото 3:0, което отново е антирекорд - баварците никога досега не бяха изоставали с подобен резултат толкова рано в мач за Купата.

Брийл Емболо заби два бързи гола в началото на втората част и Мьонхенгладбах си подсигури разгрома с 5:0 още преди да е изтекъл и един час игра.

Резултатът е сензационен и заради състава, с който излязоха баварците. Байерн игра с всичките си звезди, начело с Роберт Левандовски, Томас Мюлер, Серж Гнабри, Мануел Нойер, Йошуа Кимих и Алфонсо Дейвис, които бяха на терена от първата минута.

За втора поредна година Байерн отпада на фазата на 1/16-финалите за Купата на Германия. Така баварците не успяват да достигнат до осминафиналната фаза в два поредни сезона за първи път от 1994/95 и 1995/96.

Това е и най-тежката загуба за Байерн от 43 години насам, след като губи с 1:7 от Фортуна Дюселдорф през 1978-а. Последният път, в който Байерн допусна пет или повече гола във вратата си, бе през ноември 2019-а - при загубата с 1:5 от Айнтрахт Франкфурт, което доведе до уволнението на Нико Ковач.

"Аз съм тотално шокиран - коментира спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич, цитиран от webcafe.bg. - Все едно не играхме в този мач. Те бяха по-добри и по-здрави от нас във всяка една ситуация. Все едно всички се изключиха. Това е необяснимо. Знаем, че срещу Гладбах винаги е трудно, обсъждали сме го и преди. Но това е трудно за обяснение."

Салихамиджич отказа да отдаде кошмарния резултат на липсата на старши-треньора Юлиан Нагелсман от резервната скамейка, който в момента е под карантина заради Covid-19.

"Разбира се, че бихме искали треньорът да е с нас. Но Дино няма нищо общо с тази загуба, просто не успяхме да спечелим нито едно единоборство. Всичко, което можеше да се обърка, се обърка. Няма нищо общо с треньора."