Суперкомпютър определи, че Шампионска лига тази година ще спечели Байерн Мюнхен. Според изчисленията на машината баварският гранд има 25% шанс да спечели трофея. Ако това се случи, Байерн ще се изкачи на второ място в списъка с отличия заедно с Милан.

Отборът на Юлиан Нагелсман е в отлична форма в Шампионската лига с четири победи от четири мача, в които отбеляза 17 гола и допусна само 2. Хеттрикът на Робърт Левандовски помогна на немския тим да си гарантира място в елиминационната фаза след победа с 5:2 над Бенфика в сряда.

Според Суперкомпютъра и два английски отбора също имат сериозни шансове за европейската корона. Манчестър Сити е оценен с 19%, а Ливърпул - с 14%. Мърсисайдци са първият клуб от Острова, който запази своето място в осминафинала, след победата с 2:0 над Атлетико Мадрид на „Анфийлд“ в груповата фаза на надпреварата.

От сайта fivethirtyeight.com и т.нар. Суперкомпютър са направили сложен алгоритъм, който изчислява шансовете за успех, пише "Труд". Финалът на надпреварата ще се състои на 28 май в Санкт Петербург.

Топ 10 на отборите с най-голям шанс да спечелят Шампионска лига според Суперкомпютъра:

10. Манчестър Юнайтед - 2%

9. Барселона - 2%

8. Интер - 3%

7. Пари Сен Жермен - 3%

6. Реал Мадрид - 4%

5. Челси - 9%

4. Аякс - 10%

3. Ливърпул - 14%

2. Манчестър Сити - 19%

1. Байерн Мюнхен - 25%