Звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски заяви, че наградата на ФИФА, която спечели, е по-ценна от "Златната топка". Головата машина от Полша обясни, че призът The Best има повече тежест, тъй като там гласуват футболисти и треньори.

"Благодаря на всички за поздравленията и за подкрепата. Много съм доволен, че отново спечелих тази награда. Да я получа два поредни пъти означава много за мен, съотборниците ми и целия клуб.

Моето бъдеще? Когато се представяш добре на терена, няма голямо значение дали си в един, друг или в който и да е отбор. Винаги се стремя да показвам най-доброто от себе си, а всичко останало е спекулация. Трябва да остана спокоен и фокусиран.

Всички рекорди на Герд Мюлер също ми помагат да ставам по-добър, защото, разбира се, искам да ги счупя. Ако има постижение за подобряване, аз винаги се опитвам да го направя. Много е трудно да надмина рекорда му от 365 гола. Дори не мисля за това в момента.

За мен индивидуалните награди винаги са много специални, защото много треньори и играчи определят победителя. Но най-големи и най-важни са отборните трофеи.

Защо гласувах за Жоржиньо? Винаги обръщам внимание на атакуващите футболисти, но спечеленото от Жоржиньо също говори много. Трябва да бъдеш безпристратен.

Също така той вкара някои важни голове и показа чудесен стил на игра", заяви Лева на специална пресконференция. В кръга на шегата той каза, че не се сърди на Меси, който не го постави в тройката си.

"Няма нужда да си говори за Лео Меси и за Кристиано Роналдо, те винаги са имали невероятни качества. Думите на Меси за мен на церемонията за “Златната топка” бяха много приятни.

Това, че не съм в топ 3 на Меси? Може да питате него за това. Мисля, че ме постави втори в класацията си за “Златната топка”, но този път беше различно. Не мога да кажа нищо повече. В моето подреждане той беше втори.

Що се отнася до вота му, трябва да го питате него. Това е неговото решение и трябва да го уважа. Няма нужда да съм му сърдит. 

Това, че не спечелих “Златната топка”? Всяка награда си има свои правила. За мен винаги е по-важно, когато футболистите и треньорите са тези, които гласуват. За мен този вот е по-важен от гласуванията, в които няма играчи и треньори", добави Левандовски.