Централният защитник на Байерн Мюнхен Никлас Зюле е взел решение да напусне клуба като свободен агент в края на сезона, твърди вестник "Абенцайтунг".

Сега пред бившия ас на Хофенхайм има две опции - английската Висша лига и Барселона, където той може да стане заместник на 34-годишния Жерард Пике.

Челси отдавна е свързван с германския национал, който отсвири "сините" през 2017 година, парафирайки с баварците. Тогава германският хегемон плати близо 20 милиона евро.

В неделя президентът на Байерн Херберт Хайнер разкри, че Байерн е направил предложение на Зюле, но очевидно бранителят иска да излезе зад граница.

Според вестник "Билд" Никлас вече е в контакт с Барса. Според правилата на ФИФА той има право да преговаря свободно с друг клуб, тъй като се намира в последните 6 месеца на договора си. Зюле обаче иска да играе в Шампионската лига през следващия сезон, а поне засега каталунците не са сигурни за турнира с оглед колебливите си резултати.

Новобогаташите от Нюкасъл също са свързвани със здравеняка, но е твърде възможно "свраките" да изпаднат от Висшата лига, което ще откажа куп водещи футболисти изобщо да преговарят с тях.