Гол в последната минута на Кингсли Коман за 1:1 вероятно ще е достатъчно на Байерн Мюнхен да отстрани РБ Залцбург в осминафиналите на Шампионската лига. Очаквано баварците имаха надмощие почти през целия мач в Австрия, но неочаквано не стигаха до чисти положения и допускаха много брак в отбраната. В събота официалният сайт на Байерн обяви официалното махане на знака "Световен клубен шампион", който получи "Челси". И написа: "Скоро ще си го върнем!".

Изненадващо за толкова уредения Байерн проблеми от различно естество се стовариха в Мюнхен. В първия си сезон треньорът Юлиaн Нагелсман вече има пет загуби, между които са 0:5 от Борусия (Мьонхенгладбах) и 2:4 от Бохум. До шестата в Залцбург оставаха секунди. Бившият президент Ули Хьонес редовно критикува избрания от самия него наследник Оливер Кан.

Седмици наред продължи дискусията с неваксинирания Джошуа Кимих, който най-накрая се разболя. Трансферната политика към защитата е меко казано странна. И за финал Борусия (Дортмунд) най-накрая си върна с удар в сърцето, обявявайки трансфера на Никлас Зюле като свободен агент от лятото.

"Липсва ни смелостта да търсим дупките в съперника с дълги топки - каза капитанът Томас Мюлер, цитиран от "Труд". - "Залцбург е силен отбор и ни накара да страдаме."

Роберт Левандовски, футболист №1 в света две години поред, нямаше нито едно чисто положение. А Залцбург е вторият най-млад състав в историята на Шампионската лига със средна възраст 23 години и 242 дни след Аякс през 2003-а (22 г. и 205 дни).

Снимка: БГНЕС