Байерн Мюнхен победи Гройтер Фюрт с 4:1 в мач от 23-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Баварците записаха едно от най-слабите се полувремена този сезон, отправяйки само три удара (два точни) срещу отбор, който изненадващо показа по-голям кураж от очакваното за опашкар в таблицата.

Бранимир Хргота откри след рикошет малко преди почивката, но трийсетина секунди след началото на второто полувреме Роберт Левандовски заби дежурното си попадение. Автоголът на Себастиан Грисбек подпечата пълния обрат, а малко след това гредата спаси Байерн при тупалка на Макс Кристиансен.

Левандовски заби 28-ия си гол за кампанията в първенството в 82-ата минута, в която интригата се изпари окончателно. В първата минута на добавеното време Ерик Максим Чупо-Мотинг оформи крайния резултат.

Така Байерн събра 55 точки на върха и дръпна с девет на Борусия Дортмунд. Най-слабият гост (само 1 точка навън) Гройтер Фюрт остава на дъното с 13 пункта.


Момчетата на Юлиан Нагелсман стартираха в добро темпо и не даваха топката на съперника, но постепенно гостите заиграха по-добре и също се впускаха в атаки. В офанзивен план мюнхенци видимо се измъчваха и не успяваха да сътворят нищо креативно.

В 42-ата минута Гройтер Фюрт сензационно поведе. Омар Ричардс извърши нарушение пред пеналта на домакините и Бранимир Хргота реализира прекия свободен удар, макар и чрез рикошет в тялото на Марсел Забитцер.

В четвъртата минута на добавеното време подавач №1 в Европа за 2021 година Томас Мюлер изпорти златен шанс. Той получи от Бенжамен Павар, но би право в обсега на вратаря Андреас Линде.

Байерн имаше нужда от едва 30 секунди, за да изравни резултата при рестарта. Серж Гнабри напредна и центрира леко от самата аутлиния, а влезлият като резерва Ерик Максим Чупо-Мотинг не успя да засече с коляно. Роберт Левандовски обаче го стори и реализира 27-ия си гол за сезона в Бундеслигата.

Голът вдъхнови Байерн и гостите бяха принудени да се отбраняват дълбоко. Левандовски опита две атрактивни изпълнения без успех, но Мюлер записа нова "асистенция" малко след изтичането на час игра. Томас центрира остро отдясно и  Себастиан Грисбек порази собствената си врата.

Временно отпускане при домакините позволи на Гройтер Фюрт да се впусне в атаки. Макс Кристиансен нацели гредата в средата на втората част, Хргота направи пропуск с глава, а Улрайх трябваше да се намесва след разбъркване. На отсрещната врата Левандовски стреля в ръцете на Линде от фаул.

В 82-ата минута интригата приключи с втория гол на Левандовски за деня. Никлас Зюле се извиси на далечната греда при изпълнение на корнер и Левандовски също отигра с глава - право в мрежата на гостуващия отбор.

В 91-ата минута и Ерик Максим Чупо-Мотинг записа името си сред реализаторите, след като преди това Линде направи невероятно спасяване срещу Мюлер.


Байерн Мюнхен - Гройтер Фюрт 4:1

0:1 Бранимир Хргота - 42'
1:1 Роберт Левандовски - 46'
2:1 Себастиан Грисбек - 61', автогол
3:1 Роберт Левандовски - 82'
4:1 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 91'