Нападателят на Байерн Роберт Левандовски все още не е наясно с бъдещето си, а според "АС", футболистът и обкръжението му са разочаровани, че германският шампион не бърза с подновяването на договора му.

Настоящият контракт на полския нападател изтича през 2023 година. Левандовски вече натрупа 337 гола в 365 мача с екипа на Байерн.

Испанското издание твърди, че липсата на предложение за нов договор за Роберт Левандовски се дължи на неяснотата около бъдещето и на най-проспериращия млад нападател в момента Ерлинг Халанд. Норвежецът играе за Борусия Дортмунд, но се очаква до края на сезона да вземе решение къде да продължи кариерата си и да напусне отбора през лятото.

Очаква се все пак Байерн да предложи на Левандовски между 23 и 25 милиона евро на година, но не повече от тази сума. Клубът от Мюнхен не е в добри отношения с агента на играча Пини Захави, което доведе до раздялата с Давид Алаба в посока Реал през миналата година.

Колкото до Роберт Левандовски, испанският Барселона е сред вариантите за подписа на поляка, тъй като каталунският клуб иска да привлече класен нападател.