Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски почти сигурно ще продължи кариерата си в Испания, съобщава "Interia Sport".

Навършващият 34 години на 21 август поляк е договорил личните си условията с Барселона. Очаква се контрактът да бъде за три сезона.

Предложението на на "блаугранас" е най-доброто, което Роберт е получил в последно време. Свързваният отдавна с Реал Мадрид стрелец е преговарял с Ливърпул, Манчестър Сити и Пари Сен Жермен.

От няколко седмици в Германия се твърди, че отношенията между голаджията и Байерн Мюнхен са напълно влошени. Причината е, че голмайстор №2 в историята на клуба е получил предложение само за едногодишен договор - до 30 юни 2024 година.

През този сезон Левандовски има 31 гола в 28 мача в Бундеслигата и очакванията му са били да получи оферта за по-дългосрочен контракт. 

Поне засега Байерн държи бъдещето на своя футболист в ръцете си, но не е ясно дали клубът ще се дърпа за продажба, ако Левандовски окончателно реши да напусне. Баварците рискуват да изпуснат звездата си без пари догодина.