Виляреал сътвори сензацията, елиминирайки Байерн насред Мюнхен в четвъртфинален мач-реванш на Шампионската лига. Днешният двубой завърши 1:1, а минималната победа с 1:0 на испанска земя отпреди седмица прати възпитаниците на Унай Емери на полуфиналите.

Шесткратният европейски клубен първенец изигра доминиращо първо полувреме, което обаче беше лишено от опасни атаки. "Жълтата подводница" се отбраняваше смело и организирано, а в редки моменти демонстрираше и бързите си контраатаки.

Седем минути след подновяването на играта дефанзивният вал на испанците се пропука и Роберт Левандовски откри резултата с помощта на гредата. До 88-ата минута головите възможности бяха 23:3 за Байерн, но точно тогава Виляреал изравни чрез резервата Самуел Чуквуезе.

На полуфиналите достигналият за втори път в историята си до тази фаза Виляреал очаква Ливърпул или Бенфика. Преди реванша на стадион "Анфийлд" в сряда мърсисайдци имат комфортна преднина от 3:1.


Двубоят на стадион "Алианц Арена" очаквано започна с домакински натиск и рано-рано Томас Мюлер получи добра възможност, която не използва. За негово облекчение беше маркирана засада. 

Испанският отбор успя да се окопити към шестата минута и за първи път погледна напред. Това обаче всичко от момчетата на Унай Емери до средата на първото полувреме, което беше напълно доминирано от баварците.

В акциите на Байерн имаше голямо желание, но не и необходимата точност. Залагаше се основно на центрирания и на несполучливи в пеналта на Виляреал. Мюлер отново не се позиционира по най-добрия начин, а хубавият опит на Джамал Мусиала да намери свой съотборник на далечната греда не доведе до желания резултат.

Преди изтичането на половин час игра Байерн най-после отправи точен удар. Мюлер центрира остро отдясно и Мусиала засече с глава, но не успя да затрудни заелия фронтална позиция Джеронимо Рули. До почивката картината не се промени - играта се водеше в половината на гостите, но те успяваха да удържат натиска на могъщия си противник.  

Виляреал обаче не се отказваше от бързите си контраатаки и в добавеното време на първата част Жерард Морено беше изпуснат отляво от защитата на Байерн. Той обаче би на метър покрай левия страничен стълб.

Второто полувреме стартира с нови атаки на баварците и в 52-ата минута логичното се случи, макар и с леко закъснение. Слабо изнасяне на топката от гостите, гарнирано с дълбоката преса на Байерн даде шанс на Роберт Левандовски и полякът вкара с помощта на дясната греда - 1:0!

Големият длъжник на Байерн днес безспорно беше Томас Мюлер, направил два големи пропуска с левия крак, като вторият от тях беше невероятен. Останал сам в малкия пеналт, германецът получи отлично центриране отдясно, но топката мина много далеч от целта.

Четвърт час преди края на редовното време дейният Кингсли Коман се освободи от защитник и шутира мощно, но над напречната греда. Малко по-късно на отсрещната врата голмайсторът от първия дуел Арно Данжума стреля покрай лявата греда.

В 88-ата минута Виляреал вцепени Байерн с бърза контраатака, с която изравни резултата. Жерард Морено се измъкна от засадата отляво и намери резервата Самуел Чуквуезе, който препарира Мануел Нойер с левачката. До края лишеният от акуратност днес Байерн опита хаотичен натиск, който не донесе ново попадение.

 

Байерн Мюнхен - Виляреал 1:1

1:0 Роберт Левандовски - 52'
1:1 Самуел Чуквуезе - 88'