Наставникът на Виляреал Унай Емери бе изключително щастлив след класирането на неговия тим за полуфиналите на Шампионска лига.

„Жълтата подводница“ потопи германския колос Байерн Мюнхен след равенство 1:1 в Германия и след победата с 1:0 в Испания, продължи към последните четири на надпреварата с общ резултат 2:1.

„Чувството е невероятно, не ни беше лесно. Ние сме малък клуб, от село, като това на Астерикс и Обеликс. Движим се напред стъпка по стъпка, имахме много тежък четвъртфинал. Влязохме с много самочувствие след резултата от първия мач, но трябваше да се защитаваме умело и се опитахме да създадем шансове – стигнахме до пет и оползотворихме последния“, коментира той след юбилейния си 50-и мач в най-престижния европейски клубен турнир.

Виляреал стигна до първия си полуфинал в турнира от 2006-а насам, когато отстъпи на Арсенал. Техен съперник ще бъде един измежду Ливърпул или Бенфика. Носителят на трофея в Лига Европа се добра до последните четири след късен гол на резервата Самуел Чуквуезе малко след появяването му в игра. Преди това Роберт Левандовски бе извел баварците напред в резултата, но мюнхенци така и не намериха целта още веднъж и бяха наказани малко преди влизането на мача в продължения.

„Изключително горчиво е да допуснем гол независимо въпреки това представяне. Натискахме, натискахме, натискахме и нямаше никакъв начин да допуснем попадение, но това се случи“, коментира разочарованият нападател на Байерн Томас Мюлер. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман напуснаха надпреварата на четвъртфиналите за втора поредна година.