Рекордьорът по мачове за Германия Лотар Матеус вярва, че бившият му клуб Байерн Мюнхен е трябвало да предложи нов договор на звездата си Роберт Левандовски, тъй като рискуват да го загубят безплатно следващата година.

„Щях да продължа договора на Левандовски много по-рано. Левандовски беше избран за футболист на годината два пъти, ако имате шанс да обвържете такъв играч, трябва да направите всичко за него“, заяви цитираният от БТА Матеус пред ДПА.

33-годишният Левандовски има договор с баварците до 2023 г., но е силно свързан с преминаването към испанския гранд Барселона. Шефът на Байерн Оливер Кан отхвърли възможността за трансфер това лято, но преговорите за договор все още не са дали резултат.

„Не гледам на възрастта му, а на представянето. Ако в отбора има четирима или петима играчи като този, тогава трябва да помислите кой все още може да бъде важен през следващата година и къде трябва да се извърши промяна. Но всеки отбор би искал да има Левандовски в редиците си", допълни бившият селекционер на България.

Лидерите в Бундеслигата Байерн приемат в събота главния си конкурент за титлата Борусия Дортмунд. Футболистите на Юлиан Нагелсман трябва да спечелят, за да си осигурят 10-та поредна титла.