Байерн Мюнхен и Барселона още не могат да постигнат споразумение за Роберт Левандовски, 34-годишния полски нападател, чийто договор с баварците изтича през 2023 г. Каталунците предлагат 40 млн. евро плюс още няколко в бонуси, а баварският гранд изисква 50 като минимум без условия, но платени наведнъж. 

Журналистът Рафаел Хонигщайн, който Spiegel, The Athletic и @Football_TaIk цитират, заяви, че „искат всички пари предварително в брой, защото Байерн вярва, че Барселона няма да съществува след една или две години."

Коментарът е в съответствие с постоянните изказвания на Ули Хьонес, бивш играч и бивш президент на Байерн, настоящ почетен президент на клуба, който обяви: „Барселона иска да наеме Левандовски, когато имаше дълг от 1,3 млрд.  евро преди месеци. В Германия те щяха да са фалирали отдавна. Съдията по несъстоятелността е на вратата им, а те правят милионерска оферта на играч на Байерн", каза цитираният от "Труд" Хьонес.

Между 2 юни 2014 г. и 29 февруари 2016 г. Ули беше в затвора Ландсберг, излежавайки половината от присъдата от три години и половина затвор, на които беше осъден, след като се призна за виновен в укриване на данъци на стойност 28,5 милиона евро. Това беше причината той да напусне президентския пост.