Полузащитникът на Байерн Мюнхен Леон Горецка е аут за старта на новата кампания в Бундеслигата, след като клубът му заяви, че ще отсъства няколко седмици след претърпяната успешна операция на лявото коляно.

Баварците не конкретизираха колко дълго ще бъде той в лазарета, но според Sky става въпрос за период „между 6-8 седмици“, което означава, че 27-годишният германски национал няма да бъде на линия за откриващия мач от сезона с Айнтрахт Франкфурт на 5 август.

„Медицинският щаб на Байерн диагностицира проблем в лявото коляно на германския национал, който бе отстранен артроскопично днес (понеделник). Операцията мина по план и бе завършена успешно“, се казва в клубно изявление. След като се превърна в стълб в центъра на полузащитата на германския колос, Горецка пропусна няколко месеца миналия сезон поради проблеми с колената.

Байерн вече привлече Райън Гравенберх от Аякс като готов заместник. И според медиите в Германия, клубът може да подсили халфовата си линия и с привличането на Конрад Лаймер от РБ Лайпциг. Шампионът на Бундеслигата в момента е в САЩ, където ще играе с Ди Си Юнайтед в сряда и с Манчестър Сити в събота.