Полският нападател Роберт Левандовски заяви, че е взел лесно решението да премине в Барселона. Той бе трансфериран от Байерн Мюнхен в испанския гранд преди дни.

Футболистът завърши със задължителните медицински тестове в понеделник вечер и добави, че е готов да помогне за връщането на каталунците на върна в европейския футбол. Очаква се той да подпише официално договор и да бъде представен официално от Барселона днес в Маями.

„Това е ново предизвикателство за мен, нова глава в живота ми. Една отлична възможност за мен лично“, каза още 33-годишният Роберт Левандовски, който се запозна с новите си съотборници на американска земя, където Барселона провежда предсезонно турне.

Каталунците тренираха без Левандовски в понеделник преди първия планиран приятелски мач в САЩ. Феран Торес се подготвяше отделно от основната група, тъй като се възстановява от контузия в крака, а полузащитникът Миралем Пянич се отправи към Франция, за да присъства на раждането на второто си дете и се очаква да се върне след няколко дни.