Германският хегемон Байерн Мюнхен се нуждае от свежи милиони, с които да оправи баланса си за финансовия феърпейл, но универсалният бранител Бенжамен Павар остава.

Вестник "Екип" твърди, че световният шампион е обмислил варианта за трансфер, но окончателното му решение е да остане на стадион "Алианц Арена".

Припомняме, че именно Павар беше посочван за един от конвертируемите футболисти на най-високо ниво, с които Байерн имаше готовност да се раздели през лятото. Ювентус, Челси и Атлетико Мадрид дори са влезли в контакт с мюнхенци за играча.

Павар игра в мача за Суперкупата на Германия срещу РБ Лайпциг и блесна с гол и асистенция за победата с 5:3. Договорът с Байерн е до лятото на 2024 година.

Справка на Gol.bg показва, че през този трансферен прозорец необикновено активният на пазара Байерн е "на червено" с около 51 милиона евро, затова се нуждае поне от още една "тлъста" продажба.

Двете най-солени покупки на баварците тази година са Матайс де Лихт (67 милиона евро) и Садио Мане (32 милиона евро), а двете най-големи продажби - на Роберт Левандовски (45 милиона евро) и Марк Рока (12 милиона евро). Също за 12 милиона евро беше продаден и Крис Ричардс.