Новият сенегалски нападател на Байерн Мюнхен Садио Мане не гледа на себе си като на глобална звезда, въпреки успехите, които постигна в кариерата си до момента с бившия си тим Ливърпул и с националния отбор на Сенегал в турнира за Купата на Африканските нации.

„Хората казват това за мен, но аз въобще не се виждам като световна звезда“, заяви cцитираният от БТА Мане за клубното списание на германския шампион.

„Всичко, което ме вълнува е, че съм част от отбора. Мислите ми са насочени изцяло към това. Искам да показвам максимума от възможностите си, да бележа голове, да правя асистенции и да печеля мачове. Тук съм, за да дам целия си потенциал за Байерн Мюнхен“, коментира още 30-годишният футболист.

„Всички познават същността на Байерн. Отборът винаги е на първо място. Това прави Байерн толкова специален. Аз споделям тази философия и съм убеден, че това е точният път към успеха“, добави Садио Мане.

С екипа на английския Ливърпул сенегалецът спечели титлата в Шампионската лига през 2019 година, а през 2020-а триумфира във Висшата лига.

С националния отбор на своята страна Мане ликува в турнира за Купата на Африканските нации и за втори път бе избран за футболист номер 1 на Африка.

„Искам да приложа опита си на терена и да помогна на отбора да бъде още по-силен, за да можем заедно да постигнем целите си“, каза още сенегалският национал.