Левият защитник на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис заяви, че ще дари премията си за класиране на Световното първенство в Катар за благотворителност. Парите ще отидат в организации, на които той е лице и ще бъдат популяризирани от самия футболист на зимното първенство на планетата.

Дейвис, чиито родители са от Либерия, е роден в бежански лагер в Гана, тъй като семейството му се е опитвало да се спаси от гражданската война там. Когато е на 5-годишна възраст майка му и баща му успяват да се спасят и да се установят в Канада.

През 2017-а година получава канадско гражданство и в същия момент дебютира в националния отбор, току що навършил 16 години. През 2019-а се премества в Байерн Мюнхен, които го харесват година по-рано и тогава оформят договора.

Но с Дейвис и други таланти, Канада се класира за първи път на Световно първенство по футбол от 1986-а година насам. И самият футболист обяснява, че иска да даде нещо в замяна като жест на добра воля към втората си родина.

"Канада посрещна мен и моето семейство и ми даде възможност за един по-добър живот. Исках да играя футбол на високо ниво и тази моя мечта се сбъдна благодарение на условията, които създава тази страна. Това ми позволи да изживея мечтите си", написа цитираният от БТА Алфонсо Дейвис в туитър-профила си.

"За мен е голяма чест, че съм с националния отбор на страната на Световното по футбол. Поради тази причина искам да се отблагодаря. Затова реших да даря премията си за класиране на Световното първенство за благотворителност. Вероятно ще добавя и други мои доходи, които федерацията ми плаща за участие в националния тим", заяви още младият талант.