Байерн Мюнхен загуби изненадващо с 0:1 от Аугсбург като гост в мач от седмия кръг на Бундеслигата. Така за първи път от сезон 2001/02 мюнхенци не печелят в 4 поредни кръга в първенството (тогава те имаха 4 загуби и три ремита в 7 поредни кръга).

В първата четвъртина на двубоя над всички бяха двама футболисти - Лерой Сане и Флориан Нидерлехнер. И двамата имаха по две възможности, но бяха отказани от вратарите. Вторият опит на Нидерлехнер беше страховит снаряд, боксиран от Мануел Нойер.

Макар хегемонът да имаше предимство по почти всички показатели за първите 45 минути, той успя да отправи само един точен удар (на Сане). За сметка на това домакините имаха цели три точни стрелби.

Байерн се активизира след почивката по отношение на точните стрелби, но по ирония на съдбата малко преди изтичането на час игра Аугсбург поведе. Мергим Бериша получи от Яго и вкара отблизо в долния десен ъгъл.

Вбесените шампиони натиснаха моментално, но Томас Мюлер беше отказан от Гикевич, а Мусиала прати топката в мрежата, но от нейната външна страна. Игровото превъзходство на гостите беше факт, но липсваше чистата голова възможност.

Двайсетина минути преди края Мусиала изведе Сане сам срещу вратаря, но Лерой отново стреля право в Гикевич. Гнабри можеше да направи добавка чрез куриозен рикошет, но кълбото мина встрани от гредата.

В заключителната част на мача натискът на Байерн беше по-скоро хаотичен и в 93-ата минута Мануел Нойер стреля неточно с глава в пеналта на домакините. В 95-ата минута Нойер повтори упражнението и стреля опасно с глава, но Гикевич спаси удара му!

Така шампионите губят за първи път този сезон, но вече 4 кръга нямат победа. Те падат до четвърто място с актив от 12 точки, докато Аугсбург вече е 11-и с 9 пункта. Друг интересен момент е, че Аугсбург спечели 2 от последните 3 дуела с могъщия Байерн.

Аугсбург - Байерн Мюнхен 1:0

1:0 Мергим Бериша - 59'