Нападателят на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер ще бъде на разположение за неделния мач с Фрайбург в 10ия кръг на Бундеслигата, въпреки ранното излизане вчера в мача с Виктория (Пилзен) в Шампионската лига.

Мюлер вкара един гол, но трябваше да излезе от терена само след 25 минути, заменен от Матис Тел. И въпреки че класирането за осминафиналите беше подпечатано с четвъртата поредна победа, травмата на толкова важен играч изглеждаше като висока цена.

Фрайбург се представя много добре през тази година и заема 2-а позиция в първенството с 18 точки, с две повече от Байерн и от Борусия (Дортмунд), които го следват.

"Имаше мускулен спазъм, просто рязко събиране в долната част на гърба. Болката нямаше как да го отпусне на терена. Но нищо сериозно. По-скоро става дума за проблем с нерв. Нищо драматично не е това, няма риск за уикенда, ще играе, каза по този повод цитираният от БТА Юлиан Нагелсман, старши треньор на Байерн.

Мюлер пропусна последните два мача заради заболяване от коронавирус, но след срещата в Пилзен не беше така оптимистичен както треньора. Попитан как се чувства, той отговори: Вероятно не е толкова зле, но ще видим в следващите дни".

Но дори и да е здрав и на разположение, Байерн има и други проблеми. Вратарят Мануел Нойер не тренира заради болки в рамото, макар и да се подобрява постепенно.

"Болката я има, но нещата вървят към положителна развръзка. Кога ще бъде на терена, не мога да ви кажа, обясни по този въпрос треньорът.

Снимка: БГНЕС