Райън Гравенберх премина от Аякс в Байерн Мюнхен с големи очаквания, но в момента 20-годишният техничар се намира в труден период. 

При гръмката победа на баварците с 5:0 над Фрайбург (втори в таблицата преди мача) "лалето" остана 90 минути на пейката. И вместо Гравенберх, на терена влязоха Йосип Станишич и тийнейджъра Матис Тел.

"Ситуацията не е лесна за мен, разбира се, че искам да играя. Но сега трябва да проявя търпение. Наясно съм отлично със своите качества. Байерн е голям клуб с големи играчи. Трябва да остана спокоен", коментира нидерландецът пред вестник "Абендцайтунг".

В предходните 7 мача от Бундеслигата Райън не записа нито един мач като титуляр и игра общо едва 46 минути. Всъщност Гравенберх има само два мача от самото начало - при 5:0 срещу Виктория Пилзен в Шампионската лига и при същата като изразителност победа над третодивизионния Виктория Кьолн за Купата на Германия.

Струващият 18.5 милиона евро дефанзивен халф е загадка, защото всички са единодушни - той е невероятен на тренировките, но нещо му липсва в официалните мачове. И престижното германско издание пише, че на футболиста му куца тактическата страна на играта и характерната за германците дисциплина.

Припомняме, че през лятото "сърцето и душата" на Байерн Джошуа Кимих публично похвали Гравенберх, сравняван преди време със змия.

"Честно казано най-приятно съм изненадан от Райън. Той почти не губи топка и ще ни радва много", бяха думите на "Джош". Но поне засега Гравенберх все още изживява нещо като сценична треска...

 

Материал на Gol.bg