Байерн Мюнхен победи Интер с 2:0 в протоколен мач от група С на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Още преди мача беше ясно, че баварците са твърдо на върха, а "нерадзурите" - втори. Това "отвори" двубоя и атаките се редуваха пред двете врати, като гостите имаха претенции за дузпа за игра с две ръце на Садио Мане в пеналта.

Десетките повторения не убедиха рефера да посочи бялата точка и в 32-ата минута Бенжамен Павар откри резултата с глава. Последва сравнително скучен период, но в 72-ата минута Ерик Максим Чупо-Мотинг удвои аванса на германския хегемон.

Така Байерн Мюнхен спечели групата с пълен актив от 18 точки, като това се случва на клуба за трети път в последните четири сезона (това е исторически момент, а едното изключение е от "само" 16 точки през сезон 2020/21). Интер финишира втори с 10 пункта и също ще играе на осминафиналите на турнира.

За отбелязване е, че Байерн най-после победи Интер насред Мюнхен от четвъртия опит. Този факт контрастира сериозно на четирите победи (100% актив) на баварците срещу този съперник в Милано.


Двата отбора започнаха на доста високо ниво и рано-рано си отправиха по един удар чрез Джошуа Кимих и Николо Барела, но двамата вратари Андре Онана и Свен Улрайх бяха на висота.

Играта временно се забави заради дискусионен момент, при който реферът изгледа поне десетина повторения на ситуацията, при която Садио Мане игра с две ръце в пеналта на Байерн след снаряда на Барела. В крайна сметка арбитърът прецени, че сенегалецът предпазва лицето си, а топката така или иначе летеше право в обсега на главата му.

В средата на първото полувреме се стигна до невиждан пропуск за стандартите на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът получи от Робин Госенс на далечната греда и засече от движение, но кълбото прелетя покрай сглобката. В същото време баварците действаха доста лежерно в атака и темпото им беше по-скоро тренировъчно, а сватбарският шут на Марсел Забитцер беше под всякаква критика.

В 32-ата минута Байерн поведе от нищото, след като не показваше голямо желание за това. Бенжамен Павар надскочи Мартинес при изпълнение на корнер и вкара необезпокоявано с глава.

В добавеното време на първото полувреме дейният Кингсли Коман загря ръкавиците на Онана с тупалка от дистанция, но стражът на "нерадзурите" внимаваше и парира.

Второто полувреме беше далеч от ритъма на първото и двата отбора като че ли вече започваха да пестят сили за важните двубои, които им предстояха. 

Таранът на домакините Ерик Максим Чупо-Мотинг вкара с ефектна странична ножица, но голът беше отменен заради засада. Не след дълго Джамал Мусиала шутира точно в долния ляв ъгъл, но Онана улови.

Намиращият се във фантастична форма през последните седмици Ерик Максим Чупо-Мотинг изправи зрителите на крака в 72-ата минута, когато вкара с кинжален изстрел от дъгата, като топката влетя в горния ляв ъгъл. Веднага след това камерунският национал беше сменен.

В оставащото до края време не се случи почти нищо интересно, като изключим опасния удар на Джеко, минал покрай целта. В добавеното време пак Джеко стреля точно от въздуха, но Улрайх спаси.


Байерн Мюнхен - Интер 2:0

1:0 Бенжамен Павар - 32'
2:0 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 72'