Байерн Мюнхен надигра и победи Интер с 2:0 като гост в мач от група "С" на Шампионската лига, състоял се на стадион "Джузепе Меаца".

За германският хегемон това беше четвърти успех над "нерадзурите" на техния стадион от четири опита. Така шесткратният европейски клубен шампион си върна частично за загубения финал на турнира през 2010 година и за отпадането от същия противник на осминафиналите следващия сезон.

Лерой Сане откри резултата в средата на първото полувреме, а в средата на втората част беше в основата на автогола на Данило Д'Амброзио.

На 13 септември Байерн Мюнхен приема Барселона в пряк сблъсък за временното първо място, след като днес каталунците разбиха Виктория Пилзен с 5:1.


Култовият сблъсък стартира вихрено и атаките се редуваха пред двете врати. Андре Онана се намеси адекватно при точните, но сравнително слаби удари на Джошуа Кимих и Томас Мюлер, а при акция на домакините Лаутаро Мартинес би мощно покрай левия страничен стълб.

В средата на първото полувреме Байерн сътвори многоходова атака, която беше завършена с левачката от Томас Мюлер от движение. Топката влизаше в горния десен ъгъл, но Онана се намеси прекрасно, а след това спаси нов шут на Мюлер.

В 25-ата минута обаче нямаше прошка и баварците поведоха. Лерой Сане беше изведен от Кимих с дълбок пас, спря вълшебно във въздуха, поведе на гърди и вкара в опразнената врата, след като преди това хладнокръвно финтира Онана.

Опасен удар на Един Джеко профуча покрай целта, а след това на отсрещната врата мюнхенци не успяха да вкарат при тройна стрелба, в която Онана отново имаше добра намеса. Статистиката на почивката показа смазващо предимство за гостите - 9:1 точни удара в тяхна полза.

В първата третина на втората част "нерадзурите" изглеждаха освежени и удвоиха броя на точните си удари, но Байерн все така контролираше развоя на случващото се на игрището.

В 66-ата минута Байерн нанесе втори плесник на съперника си и героят отново се казваше Сане. Германецът побърка защитата на Интер с Кингсли Коман и вкара с помощта на Д'Амброзио, който си вкара нещастен автогол отблизо.

Точно преди това домакините бяха спасени от гредата, а след втория гол във вратата им Онана спаси тупалка на Садио Мане отляво. Чак в 83-ата минута Интер създаде чиста голова възможност, но Хоакин Кореа направи непростим пропуск.

Статистиката в края на мача показа 22:10 удара за баварците, като в точните от тях гостите имаха невероятно предимство - 11:2.

 

Интер - Байерн Мюнхен 0:2

0:1 Лерой Сане - 25'
0:2 Данило Д'Амброзио - 66', автогол