Байерн Мюнхен тресна с 2:0 Шалке 04 в среща от 15-ия кръг на германската Бундеслига. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман записаха шеста поредна победа в шампионата и ще зимуват на върха в Бундеслигата.

Успехът за баварците в последния им мач преди старта на Световното първенство донесоха Серж Гнабри и Ерик Чупо-Мотинг. Гостите спечелиха двубоя с лекота, като изтърваха още немалко положения, пропускайки да си тръгнат с по-изразителна победа от Гелзенкирхен.

Байерн събра актив от 34 точки и ще посрещне Новата година на първото място в класирането. Шалке е на дъното само с 9 пункта.

Двубоят очаквано започна с превъзходство на баварците. Още до десетата минута късмета си да отбележат гол пробваха Серж Гнабри и Кингсли Коман, но шутовете им излязоха в аут. Последва неточен удар и на Лирой Сане.

Така се стигна до 33-ата минута, когато вратарят на домакините отрази със сетни сили удар на Чупо-Мотинг с глава след корнер. Логичното се случи в 38-ата минута и Серж Гнабри откри резултата. Той матира вратаря Шволов след страхотен пас на Джамал Мусиала и прати топката в долния ляв ъгъл – 0:1.

Малко преди почивката шут на Мусиала премина над напречната греда.

След антракта двубоят продължи в същото русло. Лирой Сане пробва нов удар, но отново не уцели целта в 49-ата минута. 180 секунди по-късно обаче Джамал Мусиала стана асистент и за втория гол за баварците. С дълъг пас той намери непокрития Ерик Чупо-Мотинг, който вкара спокойно за 0:2.

В 55-ата минута Симон Тероде пропусна шанс да върне домакините в мача. Той стигна до отбита топка в пеналта, но Мануел Нойер показа страхотен рефлекс.

В 67-ата минута Мусиала прати топката за трети път в мрежата на Шволов. Попадението на младока обаче бе отменено заради засада. Последваха нови пропуски на Гнабри и Мусиала.

До края не паднаха повече попадения, а Байерн си тръгна заслужено с трите точки.

Шалке 04 – Байерн Мюнхен 0:2

Голмайстори: 0:1 - Серж Гнабри (38), 0:2 – Ерик Чупо – Мотинг (52)

Шалке 04: Шволов, Брунер, Йошида, Матрициани, Мохр, Крал, Краус, Караман, Дрекслер, Бултер, Тероде

Байерн Мюнхен: Нойер, Ернандес, Упамекано, Павар, Кимих, Горецка, Коман, Мусиала, Гнабри, Сане, Чупо - Мотинг