Германският национал Джамал Мусиала е израснал много бързо през настоящия сезон затова повече не трябва да бъде наричан с прякора си „Бамби“, смята президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер, цитиран от агенция ДПА.

19-годишният Мусиала е редовен титуляр за Байерн и Германия, а в последната среща на националния тим на Мондиал 2022 помогна за равенството 1:1 срещу Испания.

„На Световното първенство също си проличаха изключителните качества на младежа. Той сякаш казва: „Хей, искам да бъда най-добрият футболист в света един ден.“ Миналата година все още го наричаха „Бабми“, но това приключи. Той има ясни изисквания към себе си по отношение на това какво иска да постигне във футбола. А що се отнася до способностите ме, той е сред най-големите таланти в света“, коментира Хайнер пред германския вестник Munchner Merkur.

Херберт Хайнер обяви, че Байерн има дългосрочни планове за Мусиала , чийто настоящ договор изтича през 2026 година.

„Няма да го пуснем никъде. Той иска да стане най-добрият в света, а ние в Байерн ще го подкрепяме по пътя му. Заедно ще постигнем големи неща“, заяви президентът на германския шампион.