Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан заяви, че той и всички в клуба са шокирани от новината за счупения десен крак на капитана на футболния отбор Мануел Нойер.

В събота в профила си в Инстаграм 36-годишният Нойер съобщи, че е аут до края на сезона, тъй като е претърпял операция на подбедрицата заради счупване, което е получил при каране на ски.

Очаква се мястото на германския национал на вратата на Байерн да бъде заето от Свен Улрайх, който заместни Нойер и през втората половина на сезон 2017/18, когато капитанът имаше друга контузия в крака.

"Новините за Мануел шокираха всички ни. Ние ще бъдем до него и ще му помогнем по пътя към завръщането. Сигурни сме, че той ще преодолее тази сериозна контузия и ще се завърне на терена по-силен", заявява Кан в изявление, публикувано на клубния сайт, предава БТА.

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич определи инцидента като "ужасен" и увери, че операцията на Нойер е преминала по най-добрия начин и вратарят може да разчита на пълната подкрепа на клуба.

Снимка: БГНЕС