Капитанът на Германия Мануел Нойер нарече второто поредно отпадане на отбора в груповата фаза от Световната купа "брутално разочароващо".

Футболистите на Ханзи Флик напуснаха турнира заради по-лоша голова разлика от Испания в второто място в своята група, като останаха зад победителя Япония.

Четирикратните шампиони загубиха с 1:2 от Япония, завършиха наравно 1:1 с Испания и след това победиха Коста Рика с 4:2.

„Болката и разочарованието са дълбоки. Брутално разочароващо е, че не можахме да покажем нашите възможности. Ще отнеме известно време, за да се примирим с всичко това. Въпреки това много благодаря на всички, които винаги са ни подкрепяли и насърчавали!“, написа Нойер в Instagram, след като отборът се завърна от Катар.

Германия беше разточителна в атака и също имаше големи пропуски в защитата по време на трите мача в Катар, като Нойер също не беше пощаден от критика, въпреки че достигна вратарски рекорд от 19 мача на Световно първенство в четвъртото си участие в турнира.

35-годишният шампион от Бундеслигата Байерн Мюнхен каза след отпадането, че не планира да се оттегли от отбора и е готов да продължи, ако бъде „поканен и представянето му е на ниво“.